Peter van Woensel Kooy

Peter van Woensel Kooy

Werkt bij: MarketingTribune en L&L

Functie: senior redacteur, merk-expert en creatief

Biografie Peter van Woensel Kooy is een bevlogen en creatieve schrijver die ook wel het wandelend geheugen van adverterend Nederland en van MarketingTribune genoemd wordt, waar hij al in 1996 –in deeltijd- aan boord kwam. Peter werd door hoogleraar Giep Franzen geïnfecteerd op de UvA met het merkvirus en is sindsdien zowel journalistiek als in de praktijk met marketing en creatie in al zijn facetten bezig. Als schrijver en als ondernemer. Omdat het vak zoveel verandert, de middelen en de mensen zelf, blijft marketing hem fascineren.

Peter schreef spraakmakende verhalen over Unilever dat in algen als grondstof stapt, over knappe ondernemers verantwoordelijk voor merken van Ajax, tot Coca-Cola, van Pabo en WC-Eend tot Zeezout van Baleine. Waarbij ook de kleinere en nieuwe vechtmerken juist zijn belangstelling hebben. Reikt sinds 2003 met Lode Schaeffer voor MarketingTribune jong talentprijs De Gouden Zaag uit. Daarnaast was hij zelf creatief actief voor ondermeer de merken Coke en P&G, publiceerde o.a. in VN, HP en NRC Handelsblad en vertegenwoordigde Nederland meermaals in de Epica jury te Parijs. Is erelid van IAA en van de Vrienden van het Vondelpark, in welke hoedanigheid hij de beroemde ooievaar terughaalde naar het park. Pas op: is tevens actieve karateka.

Zijn thematiek online: de magie van merken en marketing. En waartoe die leidt, of juist niet!

Twitter: @MTribune.nl
E-mail

Recente artikelen van Peter van Woensel Kooy

Artbox presenteert tweede editie HowWow

22nov 201709:30
  • Algemeen
  • 14987 x gelezen
  • Link
  • Peter van Woensel Kooy
  • CreatieInspiratie

nieuws Op 30 november brengt bureau Artbox de internationale creatieve scene bij elkaar tijdens het 'HowWow' evenement in het NewWerktheater, editie twee. 'Het evenement is volledig toegewijd aan de ambachtelijke kunde van werelds meest talentvolle creatieven', vertelt initiator Martijn Thijssen. HowWow dient als platform om kennis te delen, te laten inspireren en creatieven en hun opdrachtgevers wereldwijd te verbinden.

Coca-Cola presenteert nieuw actieplan voor duurzaamheid na reeks dialogen: focus caloriearm, recycling en maatschappij

21nov 201715:40
  • Food-en-retail
  • 11853 x gelezen
  • Link
  • Peter van Woensel Kooy
  • FoodMVOInteractie

nieuws 'This is Forward': onder deze naam lanceert Coca-Cola haar actieplan voor duurzaamheid in West-Europa. De stip aan de horizon is 2025, dan moeten volgens het a-merk de ambitieuze doelstellingen rondom onder meer suikerreductie, recycling en maatschappelijke betrokkenheid door het bedrijf behaald zijn. Coca-Cola in Nederland sluit aan bij dit nieuwe duurzaamheidsplan. Het actieplan is tot stand gekomen door het voeren van gesprekken met belangrijke stakeholders, regeringen, ngo's en mensen uit het bedrijfsleven, maar ook met behulp van inzichten van meer dan 12.000 consumenten in zes landen en bijna 1.000 medewerkers van Coca-Cola.

Nieuwe kerstcommercial 2017 voor warenhuis John Lewis gelanceerd

14nov 201709:12
  • Food-en-retail
  • 5321 x gelezen
  • Link
  • Peter van Woensel Kooy
  • MarketingWinkelen

nieuws Na vorig jaar internationaal te hebben gescoord met de kerstcommercial 'Joe the Boxer', presenteert het Britse warenhuis John Lewis nu de kerstcommercial 2017 met 'Moz het monster'. Daarin lijkt het weer te draaien om hartverwarmendheid en Britse romantiek. Een eng monster slaapt onder het bed van een jongetje, maar ze worden vrienden. Nu al legendarisch? Oordeel zelf.

Voedingscentrum reageert op hype over 'gif-aardbei'

9nov 201709:07
  • Food-en-retail
  • 9185 x gelezen
  • Link
  • Peter van Woensel Kooy
  • FoodCommunicatie

nieuws Momenteel woedt een hype over meerdere gifstoffen in aardbeien, die de Nederlandse consument zouden bedreigen. De vruchten zouden tot zes keer meer bestrijdingsmiddelen bevatten dan andere fruitsoorten. Food&agri-marketeers zijn bezorgd over deze hype. Food expert Voedselveiligheid van het Voedingscentrum Wieke van der Vossen beantwoordt de vraag of je aardbeien nou wel of niet meer kunt eten.

Vice Benelux lanceert Tonic-platform over gezondheid, welzijn en ontwikkelingen in de zorg

8nov 201712:05
  • Content
  • 10514 x gelezen
  • Link
  • Peter van Woensel Kooy
  • NieuwsmediaInnovatie

nieuws Vice Benelux kondigt vandaag de lancering van Tonic aan. Tonic heeft als doel om een plek te zijn waar jonge mensen terecht kunnen voor begrijpelijke verhalen over gezondheid, welzijn en ontwikkelingen in de zorg. Tonic is het tweede platform dat dit jaar lokaal gelanceerd wordt en markeert volgens het mediamerk Vice de volgende stap in de evolutie en groei van de Benelux-divisie. 'Andere lokale titels als Vice.com, Motherboard, Broadly, Munchies, Vice Sports, Creators, i-D, Noisey en Vice Money gingen Tonic al voor.'

Unilever bouwt Global Foods Innovation Centre - Paul Polman: 'We willen duurzame voedingsmiddelen toegankelijk maken'

7nov 201708:42
  • Food-en-retail
  • 10074 x gelezen
  • Link
  • Peter van Woensel Kooy
  • MarketingFoodInnovatie

nieuws Precies een jaar na de aankondiging van de centralisatie van Unilever’s Foods R&D expertise vanuit Heilbronn (Duitsland), Poznan (Polen) en Vlaardingen in het Foods eco-system in Wageningen, heeft Unilever het startschot gegeven voor de bouw van haar nieuwe wereldwijde Foods Innovation Centre.


Nieuwsbrief

  • Mis niets! Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief.
  • Abonneren

Word abonnee en ontvang:

  • ✔ 22 keer per jaar MarketingTribune Magazine
  • ✔ Korting tot wel €100,- op events
  • ✔ Gratis tablet versie

  • MarketingTribune.nl: presenteert en duidt het brede palet aan ontwikkelingen in het vakgebied marketing.
  • MarketingTribune: meer over marketing en merken
  • Partners